Грижа за кожата на лицето

Как правилно да се грижим за кожата на лицето?

Грижа за кожата на лицето

Младостта е мимолетна и това е безусловен естествен процес на свързани с възрастта промени в тялото. Но ако нещо в природата не може да бъде предотвратено, тогава може да се забави.

Като започнете да наблюдавате състоянието на кожата от най-ранна възраст и се грижите за нея според нейния тип и нужди, ще предотвратите преждевременно стареене на клетките и ще поддържате нейната красота и младежки вид.

Цялостното, но нежно ежедневно почистване и добрата хидратираща грижа ще Ви помогнат да поддържате кожата си здрава. Висококачествените козметични продукти, подбрани според специфичните типове кожа и нейните основни проблеми, ще предпазят кожата ви от вредни външни влияния като слънце, горещ или студен климат и замърсен въздух. Те също могат да помогнат за успокояване на раздразнената кожа, да я възстановят до здравословно състояние и да предотвратят развитието на кожни заболявания.

За да определите какъв тип кожа имате, ние ще Ви представим основните им характеристики:

Мазна кожа. Основният симптом е повишената себумна секреция и мазен блясък. Кожата изглежда зле, порите са разширени. Мазната кожа е склонна към комедони и черни точки. Но малки мимически бръчки се появяват върху него относително късно.

Сухата кожа е обратното на мазната. Производството на себум е намалено, кожата не блести, но има матов нюанс, може да се отлепи. Сухата кожа е по-тънка и по-деликатна, но по нея по-бързо се появяват бръчки, понякога още на 30 години. Порите на този тип кожа са почти незабележими.

Нормалната кожа е сладко място, което е относително рядко. Себумната секреция в случай на нормална кожа е умерена, кожата може да блести, но само в Т-зоната порите обикновено са малки и разширени също само в централната част на лицето. Обикновено този тип кожа е устойчива на външни и вътрешни фактори, състоянието й е „равномерно“ през цялата година.

Комбинираната кожа съчетава характеристиките на трите вида, изброени по-горе. Собствениците на комбинирана кожа може да имат разширени пори в Т-зоната, повишена секреция на себум в някои области на лицето, периодично се появяват комедони и акне. Обикновено комбинираната кожа не е склонна към ранно стареене.

Всички тези характеристики трябва да се вземат предвид при избора на продукти за грижа за кожата. В крайна сметка, ако използвате кремове и лосиони, които „не подхождат“ на вашия тип кожа, можете да получите обратен ефект: грижите не само няма да дадат резултат, но и могат да влошат външния вид.

Когато избирате козметични продукти за Вашата кожа, съветваме Ви те да са с натурални съставки. Средствата, създадени от компоненти от естествен произход, не могат да причинят алергични реакции, зачервяване, дразнене на кожата. Те не се натрупват в тялото, като се чувстват от появата на сериозни заболявания.

Натуралните продукти често са избор и на популярни личности – актриси, певици, медийни личности. Използването на кремове, маски и серуми  с естествени съставки им позволява да изглеждат млади, привлекателни, без скъпи пластични операции.

Лечебни свойства

Когато избирате натурална козметика, трябва да се съсредоточите върху нейния състав, това е най-важният показател. Включените в него естествени компоненти правят тази козметика лечебна. Тя не прикрива проблема, а се бори срещу причините, които са го породили.

Например:

Растителните масла са антиоксиданти. Те подхранват кожата, обогатяват я с мастни киселини и витамини и овлажняват.

Млечната киселина овлажнява, подхранва, избелва, почиства.

Витамин С стимулира производството на колаген в дермата, помага в борбата срещу всички прояви на стареене и има противовъзпалителни свойства, които помагат за бързото заздравяване на рани. Витамин С също овлажнява добре кожата, предотвратява загубата на влага, регулира нивата на PH и укрепва имунната система на клетките. Освен това аскорбиновата киселина озарява и изравнява тонуса на лицето, а също така ефективно се справя със следите от пост-акне, облекчава възпалението и дразненето.

Хиалуроновата киселина, заедно с колаген и еластин образува лицевия скелет. Яснотата на овала на лицето, тонуса на кожата и еластичността са пряката заслуга на тези компоненти. Поради това хиалуроновата киселина се нарежда сред най-ефективните съставки против стареене в козметиката. Освен това тя:

  • Осигурява влага на кожата чрез свързване и задържане на вода.
  • Подобрява тонуса и стегнатостта на кожата.
  • Възстановява работата на мастните жлези.
  • Насърчава регенерацията (подмладяване).

Секретът от охлюви все повече се използва в козметиката, заради много си ползи. Спомага за облекчаване на кожни проблеми като акне, разширени пори и петна, също така предотвратява стареенето на кожата и има лечебни свойства при справянето с различни кожни възпаления.

Продуктите Florence Organics

Серията „Florence”, която предлагаме в сайта, е специално създадена, за да предпазва кожата от стареене. Продуктите имат антистареещ ефект на кожата на лицето, помагат при борбата с бръчки, пигментация и други кожни проблеми.

Био натурален серум с Витамин C и Хиалуронова киселина е подходящ за всеки тип кожа и съдържа ценните за кожата Витамин С и Хиалуронова киселина. Спомага за предотвратяването на признаците на стареене – фини линии и бръчки, белези от акне, тъмни петна и слънчева пигментация.
При редовна употреба кожата Ви ще бъде тонизирана, еластична и хидратирана, а тенът – безупречен!

Био Натурален Серум с Витамин C и Хиалуронова киселина Florence Organics 60 мл.

Florence Organics крем за лице е с екстракт от охлювна секреция, хиалуронова киселина, био годжи бери, био роза дамаскена и още съставки богати на витамини и антиоксиданти. Кремът против стареене има овлажняващ, подхранващ и ревитализиращ ефект. Помага за възстановяване и поддържане на стегната кожата, а съдържащите се активни съставки помагат за свеждане до минимум на бръчките.

Био натурален крем за лице против бръчки с Хиалуронова киселина Florence Organics 100 мл.

Florence Organics крем против стареене на лицето с хиалуронова киселина, натурален ретинол, витамин Е и чисто масло от жожоба. Той спомага за намаляване на появата на фини линии и бръчки, старчески петна и увреждания от слънцето. Снабден е с естествени антиоксиданти, за да презареди и съживи цялостно тена на лицето, оставяйки кожата видимо по-гладка, по-сияйна и по-стегната. Вижте продукта Антиейджинг крем за лице по-долу…

Био крем за лице против стареене и бръчки

Може да разгледате всички продукти на марката тук: https://www.cosmelina.com/florence-organics.html