Max Benjamin аромати

Max Benjamin – аромати, които галят сетивата

Есента е един от най-прекрасните периоди в годината, когато може да се насладим на домашния уют, да сварим любимия си чай, да се увием с топло одеяло и да запалим ароматни свещи. Именно чрез аромата, който се носи, ние може да отпуснем тялото и душата си, и да усетим щастие и хармония.

Всъщност хората са открили безкрайните ползи на ароматерапията още от древни времена и използват нейната лечебна сила и до днес. В тази статия ще ви разкажем как въздействат ароматите върху сетивата и върху настроението ни.

Какво представлява ароматерапията?

Ароматерапията е един от методите на традиционната медицина, който помага при лечение и профилактика на различни заболявания с помощта на етерични масла. Същността се крие в силата на ароматите на различни растения, които въздействат върху сетивата на човек, върху неговото настроение, както и върху психическото и физическото му състояние.

Ефектът на ароматерапията върху човешкото тяло

Ефектът от ароматерапията върху човешкото тяло се формира по два основни начина – неврорефлексен и хуморален.

Неврорефлексен метод. Рецепторите в обонятелната зона на носа моментално възприемат ароматите и след това предават информация на централната нервна система – обонятелния център на мозъка. Влиянието на ароматните молекули действа като стимули, които впоследствие регулират човешките емоции и тонуса на нервната система, допринасят за възстановяването на процесите на саморегулация в организма.

Хуморален метод. Този механизъм на въздействие на натурални масла е свързан с ефекта им върху лигавицата на дихателните пътища. Тъй като белите дробове имат достатъчно развита съдова мрежа, усвояването на етерични масла в кръвта и съдовете се случва много по-бързо, отколкото при прием на лекарства под формата на билкови отвари или тинктури. Структурата на кожата също така позволява на молекулите на ароматните масла лесно да проникнат в кръвта и лимфата, например по време на масаж.

Избор на етерични натурални масла

Положителното въздействие на различни аромати върху цялото ни тяло е една от причините все повече хора да избират ароматерапия. Важно е в помещенията, където работим и където спим да ухае приятно. Това ще въздейства върху сетивата ни, върху нервната ни система и ще ни успокои. Така през деня ще бъдем по-продуктивни и положително настроени, а вечер ще спим спокойно и непробудно.

Ирландската марка Max Benjamin, създадена в началото на 90-те години, произвежда ръчно изработени свещи със 100% натурални съставки и уникални ароматни дифузери без съдържание на алкохол. Те впечатляват с атрактивния си дизайн, качествената изработка и напълно естествените съставки. Ухаейки на любов и хармония, красивите ароматни свещи и луксозни дифузери създават уют във всяко едно помещение и галят сетивата.

Восъкът на свещите е смес от соя и други възобновяеми восъци на растителна основа, не съдържа парафин и е биоразградим.

Сила и увереност, стабилност и комфорт, жизнерадост и вътрешна хармония – ароматните свещи могат да имат много аспекти на влияние. И за да се възползвате от всичко това, просто трябва да изберете най-подходящия аромат за Вас, който може да откриете в сайта за натурална козметика и лайфстайл – Cosmelina.

Марката Max Benjamin предлага още – луксозни ароматни карти, ароматизатори за коли, уникални сапуни, натурални кремове за ръце и дезинфектанти. Всички те са изработени от естествени, чисти съставки, а ароматите им са изключително приятни и въздействащи.