Как да полираме бижута?

Любимите ви бижута трябва редовно да получават правилната грижа, за да издържат във времето и да останат бляскави и красиви. Ето някои препоръки от нашите експерти, как да почиствате бижутата си!

Пренебрегването на почистване и поддръжка на скъпоценности, като годежни пръстени или брачни халки може да доведе до обезцветяване на металите, драскотини и дори до изгубени диаманти или скъпоценни камъни! Добрата новина е, че сега можете да поддържате бижутата си блестящи и като нови у дома и ние ще ви покажем как!

Полиране на бижута

Защитете и предотвратете! Съхранение на бижута и часовници

Диамантът е най-твърдият материал, познат на човека, което го прави изключително устойчив на надраскване. Въпреки това, диамантите ще надраскат други диаманти, скъпоценни камъни и метали, ако се търкат един в друг! Най-новите органайзери за бижута ви позволяват да сортирате парчета по цвят или стил и пазят особено ценните предмети в безопасност и чистота с отделения с много различни форми и размери.

Aкo искате да запазите качеството и стойността на вашите дизайнерски часовници, важно е да ги съхранявате на безопасно и сухо място, като ги третирате с качествени препарати за почистване.

Разгледайте тук селекция от препарати за полиране и почистване, за да поддържате формата на каишките на часовника си в оптимално състояние, когато не се използват.

Използване на кърпа за полиране на бижута

Бижутата блестят, отразявайки светлината. Ако са замърсени дори само с петно ​​от пръст, светлината няма да може да се отрази и няма да блести. Използвайте специализираната кърпа, за да отстраните бързо петна и кожни мазнини. Поставете бижуто в кърпата и го разтрийте силно. Уверете се, че не докосвате вътрешността на кърпата, защото това само ще добави нежелани кожни мазнини към вашата почистваща кърпа.

Почистване и полиране на бижута, прибори и часовници

Как да си направим разтвор за почистване на бижута?

Може да искате да закупите буркан с разтвор за почистване на бижута, или можете да направите свой собствен! За да направите свой собствен домашен препарат за почистване на бижута, за да поддържате блясъка на диамантените и златните бижута, просто следвайте тези стъпки:

1. Смесете 1 чаена лъжичка препарат за миене на съдове и 1 чаша топла вода.

2. Добавете 1/2 чаена лъжичка домакински почистващ препарат на основата на амоняк.

3. Накиснете бижутата си в разтвора за около 5 минути и след това внимателно изтъркайте с мека четка за зъби.

4. Изсушете на въздух или внимателно подсушете с хартиена кърпа или обикновена кърпа.

(Важно: Не използвайте хлор или спирт върху бижутата.)

ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪВЕТИ!

За труднодостъпни места опитайте да използвате клечка за зъби или невосъчен конец за зъби.

Може също да помислите за закупуване на машина за полиране на диаманти, за да полирате диамантите си до силен блясък.

Как да почистите перли?

Грижата и почистването на бижута с перли е много по-различно от другите бижута със скъпоценни камъни и диаманти. Всъщност, когато съхранявате перлите, е важно да ги държите в леко влажна кърпа, за да не изсъхнат.

Нашите професионалисти в областта на бижутата препоръчват свиване на колиета с перлени нишки или перлени гривни на всеки 3 до 5 години, тъй като коприната, която ги държи заедно, вероятно ще се замърси и не може да бъде почистена до първоначалното си състояние.

Освен това, интересен факт е, че честото носене на вашите перли позволява на естествената мазнина на тялото ви да поддържат красотата на перлите! Блясъкът на перлите се подобрява, когато се носят до кожата, тъй като мазнината на кожата ги поддържа овлажнени.

Почистване и полиране на сребро

Как да полирате сребърни бижута?

Когато любимите ви сребърни обеци започнат да се замърсяват или сребърната ви огърлицата изглежда опетнена, ще искате да знаете как да ги почистите, без да ги съсипете. За щастие това е лесно да се направи. Можете да върнете блясъка на вашите сребърни бижута, като ги накиснете в 1/2 чаша бял оцет, смесен с 2 супени лъжици сода за хляб, за два до три часа. След това изплакнете под студена вода и подсушете добре. А за най-добър ефект, препоръчваме продуктите на Silbo, специално разработени за поддръжка на сребро.

Препоръчваме професионално бижутерско почистване на вашите най-ценни и най-любими бижута, поне веднъж на шест месеца.

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ! Консултирайте се с експерти по диаманти и бижута със скъпоценни камъни, за да разберете най-добрия метод за почистване, който няма да повлияе отрицателно на нюанса или външния вид на камъка.