Какво е серум за лице и как се ползва?

Какво е серум за лице и как се ползва?

Вероятно мислите, че имате изградена рутинна грижа за кожата. Почистване, маска, овлажняване, слънцезащитен крем - какво повече може да има? Е, ако не сте добавили серум за лице, може би пропускате нещо. Не сте сигурни за предимствата на серума за лице, защо точно трябва да освободите място в рутината си за такъв? Ако сте отворени към идеята да надградите режима си за грижа за кожата, продължете да четете, за да научите всичко за серумите за лице и (многото) причини да ги използвате.

Какво е серум за лице?

Преди да разкрием чудесата на серумите за лице, нека започнем с основите:

какво е серум за лице и как се използва

Кога да използвате серум за лице?

Нанасяйте серуми за лице веднъж или два пъти на ден, сутрин и вечер. Винаги трябва да почиствате кожата си и първо да нанасяте тоник, последван от серума. След серума ще трябва да се нанесе овлажнител, за да се задържи влагата и хидратацията.

Как да нанесете серум за лице?

След като почистите и тонизирате кожата си и я оставите да изсъхне, нанесете две до три капки серум върху лицето и шията. С върховете на пръстите си деликатно масажирайте серума върху кожата си. След като серумът изсъхне, нанесете овлажнителя и всички други продукти за грижа за кожата, които използвате ежедневно.

Къде да нанесете серум?

Серумът за лице трябва да се нанесе върху цялото ви лице и шия, тъй като тази област също се нуждае от овлажняване. Ако използвате серум за очи и мигли, трябва внимателно да се насочите към зоната около очите.

Серумът – крем или овлажнител?

Серумите не са нито едно от двете! Серумите за лице осигуряват овлажняващи съставки, но те не трябва да се считат за вашия основен овлажнител, особено за тези със суха кожа. Ако имате естествено мазна кожа, потенциално бихте могли да използвате хидратиращ серум за лице самостоятелно. Серумите са по-тънки от овлажнителите и попиват в кожата по-бързо, което ги прави идеални за наслояване, но все пак трябва да нанесете овлажнител върху серума, за да помогнете за подхранването на най-външните слоеве на кожата.

Има доста предимства от използването на серуми за лице, които обясняват защо серумите са популярен продукт за грижа за кожата. По-долу изброяваме няколко причини, поради които може да искате да добавите серум към рутината си.

За да минимизирате появата на тъмни петна:

Ежедневното излагане на UV лъчи и стареенето могат да доведат до появата на матова кожа, обезцветяване и тъмни петна. Използването на серум за лице, оставя кожата избистрена, за да разкрие сияйна кожа и обновен тен. С ежедневна употреба след две седмици тъмните петна са видимо подобрени, а в рамките на четири седмици фините линии и бръчките са видимо намалени.

За да озарите външния вид на матовата кожа:

С напредването на възрастта кожата ви може естествено да започне да губи блясъка си. Преди да посегнете към вашия хайлайтър, нанесете серум върху чиста кожа, както сутрин, така и вечер. Във формулата на серумите са включени златни микрорефлектори, които помагат за осветяване на външния вид на вашата кожа и стимулират обновяването на клетките, разкривайки по-млада кожа.

За изглаждане на кожата и намаляване на бръчките:

Серумите за лице играят жизненоважна роля във всяка ефективна рутинна грижа за кожата против стареене. Изберете серум, който съдържа интензивно хидратираща хиалуронова киселина, ако забелязвате, че се появяват бръчки и сухота. Добрият серум се абсорбира бързо, за да помогне да се разкрие незабавно обновена кожа. Само след две седмици можете да очаквате фините линии и бръчките да бъдат видимо намалени.

Грижа за лице - серум

Витамин С е друга мощна съставка против стареене, за която трябва да гледате, когато избирате серум. Посегнете към формула, която съдържа значителен процент от жизненоважния антиоксидант, нанесете серум след сутрин и следобед почистване, след което проследете с овлажнител против стареене.

За борба с увисването на кожата:

С напредването на възрастта кожата ви може постепенно да загуби влага и обем, особено в деликатни зони като скулите и под очите. За да възстановите обема и задържането на влага и да се борите с увисването в тези зони, посегнете към целеви серум, който съдържа хиалуронова киселина. Разпределете няколко капки върху върховете на пръстите си и нанесете върху цялото лице, като се фокусирате върху проблемните зони, докато продуктът се абсорбира напълно. Продължете с подхранващ овлажнител, против стареене.

За подпомагане на кожата, склонна към акне:

Налични са серуми за кожа, които помагат при почти всяка грижа за кожата и акнето със сигурност е една от тях. Съставките, които обикновено се срещат в серумите и продуктите за грижа за кожата при акне, включват бензоил пероксид, салицилова киселина и дори ретинол.

За да ексфолирате кожата си:

Може да сте свикнали да търкате кожата си с ексфолианти за лице, но химическите ексфолианти стават все по-популярни и серумите за лице са чудесен начин да ги опитате. Серумите, съдържащи AHA и BHA, като млечна киселина и ябълчена киселина, могат да се използват за възстановяване на повърхността на кожата за по-гладко усещане и по-равномерен вид.

За да хидратирате кожата си:

Когато кожата ви е супер изсъхнала, само с овлажнител може да не се справите. Вместо да разчитате на крема си за лице, за да свършите цялата тежка работа, можете да нанесете хидратиращ серум за лице отдолу, за да върнете сухата си кожа към живот. Отново, серумите, формулирани с хиалуронова киселина, са чудесни за подпомагане на хидратацията. Нанесете серума върху влажна кожа, за да заключите още повече хидратация