Натурални дезодоранти

Натурални дезодоранти – какви са предимствата пред останалите и защо да ги изберем?

Натуралните дезодоранти са предпочитани в наши дни, тъй като имат множество предимства пред всички останали. Немалко дерматолози твърдят, че естествените дезодоранти се справят по-добре с неприятната миризма, заради съдържанието на етерични масла и други съставки с антибактериално действие. Какви предимства още имат натуралните дезодоранти, ще прочетете по-долу в нашата статия, която написахме за настоящите и бъдещите ни посетители.
Какво съдържат естествените дезодоранти?

Натурални съставки

Наричат ги натурални или естествени, заради високия процент натурални съставки в тях. В следващите редове ще разгледаме какво е съдържанието на един натурален дезодорант. По този начин ще разберете защо те са предпочитани пред всички останали, които се предлагат на пазара:
Магнезий – магнезият в дезодоранта помага за премахване на нервното напрежение. Това е полезна съставка, която се препоръчва за хора, които водят активен начин на живот – спортуват, извършват физически труд или са подложени на ежедневен стрес. Също така действа благоприятно при чувствителна кожа. Той е едно от най-добрите средства срещу възпалителни процеси на кожата. И тук е мястото да Ви информираме, че натуралните дезодоранти, които предлагаме на Schmidt’s, имат серия с добавен магнезий, за хора с чувствителна кожа.

• Етеричните масла – познати още и като летливи или растителни масла съдействат за натуралния аромат на дезодоранта. Етеричните масла се извличат от растенията и унаследяват благоуханния им аромат. Така те могат да съдържат ухание на роза, иланг иланг, жасмин, лавандула и други . Освен това се знае, че растителните масла притежават антибактериални свойства, хидратират кожата и я поддържат здрава.

• Масло от жожоба – извлича се от растението жожоба и действа отлично върху кожата, като я подхранва и хидратира. Освен това действа благоприятно на тялото и спира вредното въздействие на микробите. Именно тази съставка прави разликата с обикновените дезодоранти, които водят до алергии. Маслото от жожоба действа противоалергично и носи истинско удоволствие за всеки, който го използва. Важно е да отбележим, че се използва в козметиката, като натурален консервант.

Сода бикарбонат – тя е важна част от съдържанието на натуралния дезодорант, тъй като е известно, че предотвратява напълно неприятните миризми и е ефективна в борбата срещу бактериите.
• Други съставки – в допълнение идват още прекрасни съставки от природата, като сред тях са кокосовото масло, масло от карите, арарут и витамин Е. Всички те допринасят затова да сме здрави и да поддържаме хигиената и самочувствието си на високо ниво.
Натурални дезодоранти или антиперспиранти?

Немалко хора предпочитат да използват натурален дезодорант пред обикновен антиперсипрант, за който се знае, че има високо съдържание на алуминий, а това крие определени рискове от заболявания, сред които рак или Алцхаймер.
Важен факт е, че, натуралните дезодоранти не запушват порите на кожата, както антиперспирантите, а в същото време унищожават бактериите и неутрализират неприятната миризма от изпотяването.
Заради натуралните си съставки естествените дезодоранти са предпочитани. При тях липсват високите дози алуминий, за които отворихме дума, като ползвателите могат да се насладят на аромати от природата и да забравят за микробите съдържащи се в потта. Това обаче е само една от причините да погледнете към натуралните дезодоранти. Нека научим още по темата.

Защо да изберем натурален дезодорант?

Голяма част от комерсиалните дезодоранти на пазара, не се справят добре с лошата миризма, която идва в следствие на изпотяване. Освен това някои съставки на обикновените дезодоранти, могат да причинят алергии и кожни обриви. Противно на това, натуралният дезодорант има антибактериално и детоксикиращо действие. Той се справя с миризмата лесно и бързо, а продължителността на ефекта е дълготраен и гарантиран от съдържанието му.
Колкото по-дълго използвате естествен дезодорант, толкова по-доволни ще бъдете. В този ред на мисли ще забравите за антиперспирантите, които струват скъпо и в същото време е доказано, че са вредни. Днес може да се възползвате от натурална козметика, без да излизат пъпки по тялото Ви, без неприятна миризма, без грозни бели петна по дрехите. Това са все причини да изберете естествените продукти, пред химическите, с които е затрупан пазара.

Предлагаме Ви да се насладите на гамата натурални дезодоранти в нашия онлайн магазин.

Няколко думи за финал

Ние предлагаме висококачествени и ефективни продукти, които съдържат всички по-горе посочени натурални съставки.
Не се колебайте да изберете уханието на природата и забравете за притесненията от алергии, инфекции, лоша миризма и други неприятни ситуации.