Зъбен душ bestope

Какво представляват зъбните душове и защо да ги използваме?

Какво представлява зъбния душ?

Душ за зъби  – звучи много интересно, нали? Всъщност това е преносимо устройство за грижа за устната кухина, което насочва водния поток между зъбите и венците, спомага отстраняването на останките от храна, придава блясък и предпазва от бактерии. В комбинация с ежедневното почистване на зъбите, използването на устни иригатори увеличава ефективността на дневната орална хигиена.

Защо да използваме зъбни душове

Какъв зъбен душ да си купя?

На пазара съществуват много видове орални душове за устната кухина, но общото между всички е, че са оборудвани с резервоар за вода, електрическа помпа за захранване и специална дюза за водоснабдяване.

Има четири основни типа зъбни душове:

Стационарни иригатори. Те са инсталирани в банята и се свързват с най-близкия изход. Моделите от този тип са снабдени и с напоителен резервоар, който трябва да се сменя, когато се изпразни. Предимства: висока мощност, позволяваща да се развие необходимото реактивно налягане; широк спектър от регулиране на работното налягане.

Преносими иригатори (безжични или задвижвани от батерията). Като правило, тези модели са по-компактни и по-предпочитани. Зъбните душове от този тип са най-удобни и подходящи за тези, които често пътуват. Основни предимства: мобилност и лекота.

Зъбни душове, свързани с водоснабдяването. Предимства: Лесни за използване и с ниска цена. Основният недостатък е това, че използването на подобни иригатори често е противопоказно поради изключително незадоволителното санитарно състояние на водата, което се излива от крана.

Повечето от популярните иригатори са оборудвани с функция за регулиране на налягането (т.е. водно налягане), което е идеално за хора с чувствителни венци, импланти или скоби (шини, брекети). Пулсиращият режим е особено ефективен за промиването на хранителните частици, залепнали в труднодостъпни места. Компактният и безжичният дизайн осигурява по-голяма маневреност.

Зъбен душ Bestope с 6 приставки

Кои хора и кога могат да използват орални душове?

  • като превенция на кариес и пародонтални заболявания;
  • силно се препоръчва за хора, които имат корони, нестабилни протези, мостове, импланти или носят скоби/брекети;
  • бременни и кърмещи майки;
  • пациенти с намален общ имунитет (например със захарен диабет);
  • пушачи;
Как да използваме зъбен душ

Колко често се използват устни иригатори?

Ежедневното използване на зъбния душ значително ще подобри състоянието на устната кухина. Ефектът ще се усети още през първата седмица, което е чудесно, нали? Препоръчително е да използвате зъбен душ, а не конци за зъби, тъй като те нараняват венците и предизвикват кървене.

Инструкции за ползване на зъбен душ

Основни правила за използването на душ за зъби

Използването се извършва само след почистване на зъбите с четка и паста;

Внимание:  горещата вода може да повреди пластмасовите части на устройството. Използвайте хладка или студена вода;

Използвайте само разрешени течности – чиста вода, вода за уста;

Желателно е да се използва вода за уста в комбинация с вода от чешмата или само вода;

Когато използвате иригатора, трябва ясно да следвате инструкциите на производителя и да не забравяте, че това е електрически уред;

Не е желателно малки деца да използват иригатор.

Когато избирате зъбен душ, винаги залагайте на качество и доказали се марки.

Препоръчваме Ви електрическия зъбен душ на BESTOPE, който е изключително лесен за използване, и, с който много бързо ще имате страхотни резултати.

Кои са неговите предимства?

  • Моделът  предлага 6 броя мултифункционални струйни накрайника за поддържането на вашата перфектна дентална хигиена. Тези 6 броя сменяеми глави са с възможност за въртене на 360°, което помага за по-доброто почистване на зъбите, дори и на най-трудно достъпните места.
  • Струята, която подава зъбния душ, е непрекъсната.
  • Оралният душ се зарежда с USB кабел, като акумулаторната батерия осигурява 30-дневно използване, което е с 35% по-високо от обичайното. Премахвайки нуждите от често зареждане, той ще ви донесе по-голямо удобство, когато пътувате.
  • Работи с 5 режима на сила: мек, нисък, среден, висок и свръхвисок режим, съобразени с индивидуалната чувствителност на вашите зъби и венци.
  • Работи с ниско ниво на шум.
  • Иновативната функция – памет, запазва предпочитания от вас режим за следваща употреба на интердентален душ, както е другото наименование на зъбния душ или устни иригатори.
  • Контейнерът за вода е с вместимост 300 мл., което е предостатъчно за едно ползване без да доливате.
  • Водоустойчив е, с висока защита IPX7, което го прави безопасен за употреба в банята.
  • В комплект с удобен несесер за съхранение е, с който лесно може да пренесете вашия зъбен душ навсякъде.

👉 Поръчайте Електрически зъбен душ тук 👈

Зъбен душ Bestope комплект

Повече информация за това как се използва електрическият душ за зъби, ще намерите в това видео 👇